Hjem > Guides til lav det selv > Snydesmig med Almue fodpanel

Snydesmig med Almue fodpanel

Det er faktisk ret simpelt at anvende snydesmig ved almue fodpaneler også, og samme metode anvendes også ved større profileret fodpaneler, denne metode kaldes at skære tingene kontra, hvilket er præcis det man gør, men de fleste ikke fagfolk kalder det snydesmig, da det præcis ligner noget der er skåret præcist i smig, efter opsætningen.

Først sætte man et lige stykke fodpanel på væggen hen til det indvendige hjørne man skal have en samling i, er man højrehåndet som undertegnet, så arbejder man fra højre mod venstre, dvs. altid har snydesmigen i højre side, og det er fordi så passer det bedst for en når man saver med højre hånd, i guiden her er det dog bare et par stumber jeg havde liggende, så blev fra venstre mod højre, da dette passede med smigen på den rest  jeg havde liggende, selvom det var lidt besværligt for undertegnet at skære med venstre hånd….;)

snydesmig_almue_fodpanel

Herefter stødes det andet fodpanel op til hjørnet, så langt sammen som de nu kan, her har jeg sat det ene op meget skævt med vilje, det er for at vise hvordan man forstryger evt. skævhed med over.

Man forstryger det over med  min samme dimension som panelet har, så er man sikker på at det når sammen i toppen også, ved alm. fospaneler så når de jo helt sammen inde i hjørnet.

snydesmig_almue_fodpanel_1
Her har jeg så valgt et tommestok led som er 16mm som passer til de fleste paneler, nu streges evt. skævheder så over på det panel som skal skæres til, så dette passer til det skæve hjørne efter det er skåret til, bliver det for kort  efter opstrengningen som det her er vist på billedet, forskydes stregen selvfølgelig så min tykkelse på panelet opnås hele vejen.

snydesmig_almue_fodpanel_2

Nu skæres det så i 45 grader efter den streg man har tegnet ved forstrygningen af det skæve hjørne.
Så passer panelerne perfekt sammen, selvom det skulle være skævt.

snydesmig_almue_fodpanel_3

Så skal profilet så skæres, har her lige tegnet det op med en blyant så i kan se hvad jeg mener, der hele skal skæres væk indtil blyantstregen, det gælder også ved andre profiler, det er præcis samme fremgangsmåde.

snydesmig_almue_fodpanel_4

Jeg valgt at skære bagkanten væk på panelet, vil man dog gerne have denne skal stå 45 grader i toppen også, så skæres denne ikke af, men den smule som panelet fylder i toppen, hukkes væk på underliggende fodpanel med stemmejern / hobbykniv,  det er dog kun generelt ved større dimensioner paneler, at dette er nødvendigt.

Efter profilet er skåret ud, passer panelerne perfekt sammen i hjørnet, og er klar til montering, har man ikke fået skåret det hele tæt, presses de sammen med en smule acrylfuge mellem panelerne, så ses det ikke efterfølgende.

snydesmig_almue_fodpanel_5snydesmig_almue_fodpanel_6

God arbejdslyst…:)

Categories: Guides til lav det selv Tags:
 1. Mikkel Daugaard
  6 oktober, 2014 på 15:20 | #1

  Rigtigt smart. Det var lige det jeg stod og manglede.

  Tak for den udførlige guide.

 2. 6 oktober, 2014 på 17:38 | #2

  Var så lidt Mikkel…:)

 3. Lasse
  12 april, 2015 på 17:48 | #3

  Man kan endda “snyde” lidt mere.

  Hvis du undlader at skære hele profilet væk i toppen af det panel du støder til, og skærer en 45 grader bid af toppen på det der er monteret, så ser det ud som det er skåret i smig oppefra :-)

 4. 12 april, 2015 på 18:11 | #4

  Hej Lasse

  Jep, det står faktisk også i indlægget…;)

 5. Mia Bonnici
  8 november, 2015 på 21:20 | #5

  Hvad er det for noget panel, der er brugt?
  Det ligner nemlig præcis det jeg lige mangler 3 m af.

 6. 8 november, 2015 på 22:02 | #6

  Hej Mia

  Det er faktisk nogle jeg selv har lavet, af rester af 19mm MDF, men kan købes i MDF på trælasten også.
  Ellers har jeg flere liggende, hvis du bor her i nærheden af Jerslev ved Kalundborg…;)

 7. Søren
  21 marts, 2017 på 07:25 | #7

  Hej Koluda.

  Hvad bruger du til at skærer med. Efter du har lavet 45° snittet og skal skærer det overskydende væk?

 8. 21 marts, 2017 på 08:12 | #8

  Stiksav fra undersiden.

 9. Søren
  21 marts, 2017 på 12:42 | #9

  Aijjj det blev sgu pænt:) frisk klinge på stiksaven, og det var pænt nemt. Men helt korrekt at man skal køre fra den side som passer til om mam er højre eller venstrehåndet.

  Tak for fif.

 1. Ingen Trackbacks endnu.